Yrkes-VM: Heia Brå!

Publisert: 10.10.17

– innholdet kan være utdatert

EL og IT-medlem Ståle Brå er blant 20 norske deltakere i Yrkes-VM som holdes i Abu Dahbi 15. til 18. oktober. Forbundet er stolt over å ha en så dyktig fagarbeider innen telekommunikasjon blant medlemmene.

Ståle Brå er 23 år gammel og kommer fra Melhus utenfor Trondheim. Han jobber i Bravida i Trondheim og har utdanning i elektro, og har fagbrev i elektriker og telekommunikasjon.

– Når du målet ditt om en topp fem-plassering, så er det en veldig sterk prestasjon. Uansett resultat, vet vi at du representere både faget ditt og Norge på den aller beste måte. Lykke til, skriver forbundsleder Jan Olav Andersen i et brev til Brå før den store konkurransen.

Han skriver videre at forbundet er stolt over at dyktige fagarbeidere cer medlem i forbundet, og at Brå er med i et felleskap som står opp for sitt fag og sine rettigheter.

20 dyktige ungdommer er klare for VM-innsats i Abu Dhabi i oktober. De er norgesmestre og de beste vi har i landet i aldersgruppen under 23 år. Ungdommene skal konkurrere i 18 fag under Yrkes-VM. Her vil de møte 1300 deltakere fra 77 land.

Les alt om Yrkes-VM her.

Fagbevegelsen har kritisert valget av Abu Dahbi

Valget av Emiratene og Abu Dahbi har vakt harme hos nordisk fagbevegelse. Med bakgrunn i arbeidsforholdene i landet kom den Nordiske bygge- og trearbeiderføderasjonen (NBTF) med en uttalelse som går hardt ut mot at yrkeskonkurransen Worldskills går av stabelen i Abu Dhabi.

EL og IT Forbundet er medlem i NBTF og forbundsleder Jan Olav Andersen var klar i kritikken.

 – Med en fagbevegelse som har gått såpass hardt ut mot fotball-VM i Qatar 2022, må det også stilles tilsvarende krav til de Forente Arabiske Emirater, sa Andersen.

Les mer om kritikken her.

Relevante artikler

Under minilandsmøtet 2023 samles unge EL og IT medlemmer fra hele landet med ett mål for øye – talerstolen til EL og IT Forbundets landsmøte.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.