Ung-webinarene 2021: Privatøkonomi og psykisk helse i pandemi-Norge

Publisert: 08.02.21

I en webinarserie i tre deler setter EL og IT Ungdom søkelys på temaene personlig økonomi og psykisk helse i pandemi-Norge. Webinarene blir åpne for alle.

– EL og IT Forbundet har jo tradisjonelt vært et «kursglad» forbund, der folk i stor grad har møttes fysisk. Det er det satt en foreløpig stopp for. Derfor ønsker vi å gi et digitalt tilbud, sier ungdomsleder Sandra Åberg Kristiansen.

Pensjon og personlig økonomi

10. februar avholdes det første webinaret. Der vil utredningsansvarlig i LO, Eystein Gjelsvik, fortelle om hvordan pensjonsopptjening fra både tidligere og nåværende arbeidsgivere i privat sektor samles på en pensjonskonto.

Det neste webinaret er med «Luksusfellen» Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1-gruppen.  Han skal snakke om alt fra hva du gjør når du får en betalingsanmerkning til hva et fond er og hvordan du best kan sikre sparepengene.

Åpent for alle

I webinaret om psykisk helse får deltagerne møte blant andre Vidar Torbjørnsen som har vært prosjektleder fra Mental Helses egen hjelpetelefon. Han har vært spesielt bekymret for at mange studenter vil falle fra under koronaen, en problemstilling som også kan overføres til lærlinger og elever på vei inn i yrkeslivet. I tillegg får deltagerne treffe Øyvind Hvidsten, som har bakgrunn som elektriker og EL og IT Forbundets ungdomsutvalg, der han også var leder i en periode. I dag jobber han i AOF. Hvidsten skal snakke om hvorfor og hvordan folk skal bry seg i en tid med sosial avstand.

– Utgangspunktet for valg av tema var det vi har inntrykk av at opptar de unge medlemmene våre under pandemien, men dette er ikke bare et tilbud for unge medlemmer, men for alle som har interesse, sier Åberg Kristiansen.

Webinarene

Webinarene gjennomføres via Microsoft Teams og under finner du lenke direkte til webinarene og arrangementene på EL og IT Ungdoms facebook-sider. Streamen som vil brukes er enveis, men det vil være mulig å stille spørsmål til innlederne skriftlig. 

Onsdag 10. feb 18.00-19.00: Ung-webinarene: Mysteriet «pensjonskonto»!

Her er link direkte til webinaret:

https://bit.ly/2YMfOLB

Her er link til Facebook arrangementet:

https://fb.me/e/bf5c59D8S

Onsdag 24. feb, 18.00-19.00: Ung-webinarene: Personlig økonomi med Magne fra Luksusfellen

Her er link direkte til webinaret:
ttps://bit.ly/2Mvf6Qy

Her er link til Facebook-arrangementet:
https://fb.me/e/25g82a7dW

Onsdag 10. mars, 18.00-19.00: Ung-webinarene: Ensomhet under koronaen

Her er link direkte til webinaret:

https://bit.ly/2MOGuZF

Her er link til Facebook-arrangementet:

https://fb.me/e/5U3IljWSG

 

 

Relevante artikler

Under minilandsmøtet 2023 samles unge EL og IT medlemmer fra hele landet med ett mål for øye – talerstolen til EL og IT Forbundets landsmøte.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.