Rekordmange bedriftsbesøk av Sommerpatruljen

Publisert: 18.07.12

– innholdet kan være utdatert

– Det er en liten nedgang fra fjoråret, med 20 prosent brudd, sier LO-sekretær Kristian Tangen.

– Selv om dette viser at de fleste arbeidsgivere har ting i orden, er brudd på arbeidsmiljøloven på nesten hver femte arbeidsplass for mye og viser at Sommerpatruljen fortsatt har en viktig funksjon for å hjelpe ungdom og informere dem om deres rettigheter i arbeidslivet, påpeker Tangen.

Mangler arbeidskontrakter

Nesten halvparten av bruddene går på manglende eller mangelfull arbeidskontrakt, noe arbeidsgiver plikter å sørge for at de ansatte får.

– At såpass mange unge i sommerjobb ikke har arbeidskontrakt er alvorlig, og gjør at mange vil stå på bar bakke uten skriftlig bevis for hva avtalt lønn, arbeidstid eller arbeidsoppgaver skal være ved en eventuell uenighet med arbeidsgiver, sier Tangen.

Sommerpatruljetelefonen, som har mottatt 528 henvendelser til nå, har sett samme tendens.

Fortsett å melde fra!

– Vi får også mange spørsmål fra ungdom som er lovet sommerjobb, men som likevel ikke får jobb når sommeren kommer eller får jobbe langt færre vakter enn forespeilet. Dette viser igjen viktigheten av å ha alle avtaler skriftlig, sier Tangen, som oppfordrer alle unge som har spørsmål i forbindelse med sitt arbeidsforhold å forsette å ta kontakt med Sommerpatruljen per telefon eller e-post.

Nasjonale tall og fylkesvis fordeling.

Relevante artikler

Under minilandsmøtet 2023 samles unge EL og IT medlemmer fra hele landet med ett mål for øye – talerstolen til EL og IT Forbundets landsmøte.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.