NRK promoterer yrkesfag

Publisert: 25.02.15

– innholdet kan være utdatert

Det spås kritisk mangel på faglært arbeidskraft i Norge i tiden framover. Partene i arbeidslivet arbeider aktivt for å øke fagutdanning og fagyrkenes status.

NRK bidrar med slikt fokus gjennom dokumentarserien "Gull, ære og hardt arbeid". Serien består av fem episoder og første episode er lagt ut på nrk.no.

Episode to legges ut på NRKs nettsider onsdag 25. februar, og episode tre torsdag. 26. februar. Episode fire og fem er tilgjengelig fra henholdsvis 6. mars og 13. mars.   

NRK planlgger også å sende dokumentarserien på NRK1 i løpet av våren.

Arbeider for økt oppmerksomhet

Det er en bred oppfatning at yrkeskonkurranser er et godt verktøy for økt motivasjon og kompetanse i yrkesfaglig utdanning – og økt rekruttering. 

WorldSkills Norway jobber for å få yrkeskonkurranser inn som en del av undervisningen i videregående skole.

Dette er bakgrunnen for prosjektet "yrkeskonkurranser som metode" som løper ut 2015.

Om prosjektet

"Målet med prosjektet er å få gjennomført yrkeskonkurranser på skolenivå i de fag fylkeskommunene ønsker å fremme og å finne frem til en struktur og organisering som gjør metoden bærekraftig. Prosjektet, som er et forprosjekt, vil ble etterfulgt at et hovedprosjekt fra 2015 – 2017, og målet er å få med alle landets fylker og å få arrangert et Skole-NM våren 2017. Planen er at prosjektet skal følges av et forskningsmiljø som skal evaluere det hele". (worldskills.no)

Relevante artikler

Under minilandsmøtet 2023 samles unge EL og IT medlemmer fra hele landet med ett mål for øye – talerstolen til EL og IT Forbundets landsmøte.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.