Lanserer bok om klimautfordringer

Publisert: 12.08.15

– innholdet kan være utdatert

Broen til framtiden må bygges på folks ønsker om en bedre framtid – ikke på kalkyler om hva som er den billigste framtiden. Det skriver Mette Nord, leder i Fagforbundet, og Jan Olav Andersen, leder i EL & IT Forbundet i bokens forord.

Broen til framtiden er en allianse mellom fagbevegelsen, miljøorganisasjoner, kirken og forskere som vil sette kurs for et fornybart Norge.

Boken som lanseres torsdag, tar ordentlig tak i det vanskelige spørsmålet som ligger under alt snakk om "omstilling" og "det grønne skiftet". Må vi velge mellom klimatiltak for naturen og barna våre, eller krisetiltak for å holde liv i det norske oljeeventyret?

Forfatterne av bokas 17 kapitler tar på ulikt vis opp hvordan klimakrisen kan løses gjennom arbeid, både det vi har nå, og de nye arbeidsplassene som trengs. 

Visste du at omstillingen av transportsektoren både må bety flere arbeidsplasser og mindre transport? At de små og mellomstore fiskebåtene slipper ut mye mindre klimagasser enn trålerflåten? At fagbevegelsen og forbrukere kan stå sammen med kirke og miljøbevegelse, og vinne kampen mot søndagsåpne butikker?

Relevante artikler

Regjeringa foreslår grep for å få fart på energieffektiviseringen i bygg i statsbudsjettet for 2023. EL og IT Forbundet hadde forventet mer.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.