Jobber for klima i Paris

Publisert: 10.12.15

– innholdet kan være utdatert

Representanter fra 184 land har vært samlet i Paris for å forhandle om en ny klimaavtale. Også fagbevegelsen har vært til stede for å påvirke avtalen i riktig retning. Forbundsleder Jan Olav Andersen er blant dem som har stått på for klimaet i Paris.

– Fagbevegelsens hovedoppgave er å sørge for at avtalen gjenspeiler rettferdig omstilling og menneskerettigheter. Det har vi klart, selv om de punktene foreløpig ligger i forordet, og ikke i selve avtaleteksten, sier Andersen.

– Vi må omstille oss, men vi kan ikke omstille oss til massearbeidsledighet. Vi trenger en plan som sikrer vekst og investeringer før omstillingen river beina under jobbene til folk. 

Han mener likevel det sentrale er å sikre at avtalen har et ambisjonsnivå som gjør det mulig å nå målet om å begrense temperaturøkninger. 

– Vi må ha en finansieringsmekanisme som er rettferdig og sikrer at de som har mest bidrar med mest. Bare på den måten kan vi hjelpe de fattigste nasjonene til å omstille seg, sier han.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er fornøyde med at regjeringen nå setter gode ambisjoner for norsk havvind.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.