Fafo-undersøkelse og effektivitet

Publisert: 17.11.15

– innholdet kan være utdatert

Norge har en innvandrerbefolkning på 805 000 mennesker, hvorav 17 prosent er norskfødte. De er stadig mer aktive og bemerket i norsk samfunnsliv; innen akademia, sport, kulturliv og politikk. 

Hva skjer innen fagbevegelsen? Den sliter med å rekruttere fra gruppen, både som medlemmer, og spesielt inn som tillitsvalgte. 

– Vi må alle rett og slett tenke bredere og annerledes når vi skal rekruttere fra innvandrergrupper, understreket Ragnhild Steen Jensen fra talerstolen da hun og kollega Inger Maria Hagen fra Fafo presenterte undersøkelsen.

De hadde også med seg tre tillitsvalgte fra innvandrergruppen, som bekreftet det forskerne sa. "Vi vil og vi kan", var beskjeden fra Jan Koop og Sahar Azari.

Les en artikkel på arbeidslivet.no skrevet at Steen Jensen og Hagen.

Teknologi bidrar til bedre tjenester

Dagens andre bolk den første konferansedagen var om produktivitet, effektivitet og hvordan teknologi og utvikling kan bidra, inkludert fornuftig bruk av ansatte.

Temaet ble presentert av Marta Gerhardsenm Kaia Storvik og Sigrun Åsland fra tankesmien Agenda. De hadde med seg Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgermester i København kommune. Thomsen har erfaring fra en reform i hjembyen hvor effektivitet og menneskelige ressurser har blitt omgjort til beste for brukerne.

 

Relevante artikler

Følg livesendingen fra EL og IT Forbundets spennende IKT-konferanse med lønn, likestilling og digitalisering på agendaen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.