Enige om arbeidsliv som tema i skolen

Publisert: 27.06.17

– innholdet kan være utdatert

Jonas Gahr Støre var med da LO-leder Hans-Christian Gabrielsen deltok på arbeidsplassbesøk i Rogaland sammen med LOs sommerpatrulje.

Lauritz Slåttebrekk, representant i EL og IT Forbundets sentrale ungdomsutvalg og nestleder i Aibel-klubben, har vært med i sommerpatruljen i flere år. I går fikk han anledning til å snakke med Gahr Støre om en viktig sak: Ungdommens manglende kunnskap om arbeidslivet.

– Gjennom seks år har jeg vært med sommerpatruljen og avdekket brudd. De vanligste er manglende arbeidskontrakter og brudd på arbeidstids- og pausebestemmelser. På våre ti besøk her i Haugaland i dag har vi spurt ungdommen om de vet hvem som er verneombud. To av ti svarte ja, sier Slåttebrekk.

Slåttebrekk mener arbeidsliv og arbeidslivets regler må inn som tema i skolen og tok det opp i en samtalen med Jonas Gahr Støre. Han er helt enig med Slåttebrekk om at temaet er viktig og derfor bør inn i skolen.

Relevante artikler

Under minilandsmøtet 2023 samles unge EL og IT medlemmer fra hele landet med ett mål for øye – talerstolen til EL og IT Forbundets landsmøte.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.