Norges hyggeligste elektriker er medlem i EL og IT Forbundet, og hun heter Mari Stormark Helland!

Publisert: 26.09.22
– Jeg synes dette er utrolig stort, og flott, forteller hun fornøyd etter helgens finale.
Foto: Privat

Dyktig, grundig og full av energi, med et brennende engasjement for å få flere kvinnelige elektrikere inn i bransjen, var noen av egenskapene juryen trakk fram under prisutdelingen.
Egenskaper som ikke har blitt mindre med seieren.

– Det er viktig at de av oss i bransjen ikke er tause, men står opp som gode rollemodeller og viser hva bransjen har å by på. Vi må også vise arbeidsgivere viktigheten av tilrettelegging og mangfold i bransjen, noe jeg har prøvd å få fram under konkurransen, forteller hun.

Gjennom arbeidet med Montørjentene i EL og IT Forbundet jobber hun hardt for å øke kvinneandelen i bransjen, og har en klar oppfordring til jenter og kvinner som måtte ha noen tvil.

– Jeg oppfordrer de til å komme til oss i montørjentene, eller andre som har gått veien før, med alle spørsmålene de måtte ha. På den måten kan vi fjerne noe av tvilen og vise at dette er den perfekte bransjen for dem.

Relevante artikler

En av tre svarte at de har blitt utsatt for seksuell trakassering på arbeidsplassen. Et stort samfunnsproblem sier EL og IT Forbundet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.