Vil sikre kjøpekraften

Publisert: 22.02.11

– innholdet kan være utdatert

Det er klart etter dagens møte i LOs representantskap der årets mellomoppgjør sto på dagsorden.

Med en anslått prisstigning på to prosent fra i fjor til i år, antyder dette en økonomisk ramme for årets oppgjør på 2-3 prosent. I så fall vil lønnsveksten i Norge komme ned på omtrent det samme nivået som anslås internasjonalt.

NHO-direktør John G. Bernander har tidligere hevdet at hensynet til konkurranseutsatt næringsliv og usikkerheten i internasjonal økonomi taler imot sentrale tillegg i årets lønnsoppgjør. Det øret ville imidlertid ikke LO-lederen høre på:

– Den visa har vi hørt før og tar den med stor ro, sa Flåthen i sin tale til representantskapet.

Forhandlingsstart 21. mars

I tråd med tradisjonen i LO konkluderer uttalelsen representantskapet vedtok med at LO-sekretariatet fikk fullmakt til å vedta de endelige kravene. De vil bli overlevert Næringslivets Hovedorganisasjonen (NHO) 21. mars. Da starter årets forhandlingssesong for alvor. Etter planen skal LO og NHO være ferdige med å forhandle om lønnstilleggene for ansatte i industrien innen 1. april. Deretter følger de øvrige avtaleområdene i tur og orden.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Les hele den tariffpolitiske uttalelsen fra representantskapet her.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.