Ulønnsom outsourcing

Publisert: 10.08.12

– innholdet kan være utdatert

Working Lives Research Institute (WLRI) ved London Metropolitan University sier følgende om outsourcing i en av sine hovedkonklusjoner:

”Til tross for over 25 år med erfaring må til og med mer akademiske tilhengere av outsourcing innrømme at det er svært få konkrete bevis på at outsorcing av offentlige tjenester har vært i samfunnets interesse”.
 
Outsourcing betyr risiko

Undersøkelsen viser også hvilke risikoer som er tilknyttet outsourcing. Blant annet er det funnet at kvaliteten på tjenestene svekkes og at konkurransen som oppstår ofte medfører et såkalt ”race to the bottom” for de ansattes lønns og arbeidsvilkår, skriver Eurologgen.

Det vises blant annet til et konkrete eksempel om at spredning av bakterier i britiske sykehus har oppstått fordi renholdstjenestene ikke lenger var av samme kvalitet etter at området ble skilt ut fra sykehusets egen drift.

Mer om temaet på nettsiden til EPSU.

Hele undersøkelsen til WLRI.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.