Tap og glede med mye vann

Publisert: 19.07.12

– innholdet kan være utdatert

Hydro må slippe 60 000 liter vann i sekundet forbi vannkraftverket og ut Rjukanfossen fordi Møsvatn er fullt, melder nrk.no.

Til NRK sier Nicolai Østhus, daglig leder i Øst-Telemark Brugseierforening, at vannkraft har en sterk posisjon i det nordiske kraftmarkedet og det fører til lavere priser.

– En nedgang på 10 øre vil bety et par tusen kroner mindre å betale for en husholdning. Og en nedgang på 20 øre kan tenkes, sier Østhus, som styrer strømmen til halve av landets befolkning.

En nedgang på 20 øre tilsvarer rundt 4 000 kroner billigere strøm for en norsk husholdning. For Hydro og andre kraftselskaper i tilsvarende situasjon betyr uutnyttet vann daglige tap. Med dagens utslipp taper Hydro daglig rundt to millioner kroner.

Om Øst-Telemark Brugseierforening

Er en forening av kraftverkseiere i østre del av Skiensvassdraget og har ansvar for kraftreguleringene i denne del av vassdraget, herunder blant annet Møsvatn, Mårvatn, Kalhovdfjorden og Tinnsjøen. Brukseierforeningens eiere er Norsk Hydro ASA, Statkraft SF, Skagerak Kraft AS, Tinfos A/S og Akershus Kraft AS

Fakta hentet fra foreningens nettside.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.