Tanker til Japan

Publisert: 29.03.11

– innholdet kan være utdatert

Dette skriver EL & IT Forbundet i et brev til japanske fagforeningskamperater.

22. mars sendte forbundsleder Hans O. Felix i EL & IT Forbundet en sympatierklæring til fagforeningsvennene i Japan. Brevet ble sendt både til internasjonalen UNI LCJ Japan, og til japanernes informasjons- og kommunikasjonsforbund ICTJ (The Federation of Information and Communication Techbology Service Workers of Japan).

Les hele brevet her.

Telearbeidere i Japan jobber på spreng for å få kommunikasjonen på fote igjen etter jordskjelvene. Fagbevegelsen takker for sympati og støtte.

Vanskelige forhold

I sitt svar takker president Tomoyasu Kato for all støtte. ICTJ organiserer 230.000 medlemmer, og president Kato sier de har brukt den første tiden på å få oversikt over medlemmene, og sørge for at de er i sikkerhet. Dessverre er det fremdeles mange som er savnet. Samtidig jobber bransjen på spreng med å få kommunikasjonen i landet på plass igjen.

– Mange jobber døgnet rundt for å få på plass det mest nødvendige. I dag har vi fått til tilfredsstillende kommunikasjon mange steder, men i katastrofeområdene er det fremdeles ustabilt. Vi fortsetter derfor med uforminsket styrke, skriver Kato.

Opp med telelinjer

Et av områdene som blir prioritert er å få på plass telekommunikasjon. Dette er viktig, ikke minst for dem som er rammet av katastrofen. Fri offentlige telefon, midlertidige linjer, og satellittkommunikasjon er allerede på plass mange steder.

– Men når vi ser skadene er det klart at oppbygningsarbeidet vil ta lang tid. Vi samler nå inn penger til medlemmer som er rammet, og vil også bidra i det frivillige oppbygningsarbeidet, skriver Kato.

Les hele svaret fra Japan her.

LO hjelper Japan

LOs sekretariat har bevilget 400.000 kroner til katastrofeofrene i Japan. Pengene går til hjelpearbeidet som Rengo, japansk LO, har iverksatt.

-Vi står overfor en katastrofal situasjon uten sidestykke. Jeg er redd det vil ta veldig lang tid å komme seg på fote igjen, skriver lederen av japansk LO, Koga, i en epost til LO. Rengo etablerte 14. mars et katastrofeteam og lanserte sin egen innsamlingskampanje. Organisasjonen sender også frivillige fagorganiserte og varer til de berørte områdene.

-Jeg er glad for å kunne gi uttrykk for solidaritet på denne håndfaste måten. Når japansk fagbevegelse nå setter i gang sin egen innsamlingsaksjon, forteller det om dette enorme omfanget av katastrofen, sier LO-leder Roar Flåthen. 

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.