Statoil planlegger utflagging

Publisert: 12.07.13

– innholdet kan være utdatert

Dette er stillinger innen IT, byggadministrasjon, HR og finans/økonomi.

Begrunnelsen er å spare penger, melder VG, som har fått tilgang til et internt Statoil-dokument.

I planen skrives det at Statoil har lagt ut kontrakter for 1,3 milliarder kroner til 10-15 anbydere og sitter igjen med 6-8 i India og Øst-Europa. Disse skal levere anbud i august og kontraktene skal visstnok undertegnes i november, melder VG.

Sande er sint

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi mener politikerne må stanse planen.

– Statens oljeselskap kan ikke holde på slik. Statoil tjener milliarder og har gode marginer, det er ingen grunn til å flagge ut tjenester fra Norge, sier Sande til VG.

Sande påpeker også at det gir meget dårlige signaler om statlige Statoil går foran og flagger ut.

Han kaller det sosial dumping den andre veien. Statoil tenker lønnsnivå og legger ned jobber i Norge for å flytte dem til lavkostland.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.