Småelektronikk rett i søpla

Publisert: 24.05.12

– innholdet kan være utdatert

Resultatene fremgår av en undersøkelse utført av Cowi AS på vegne av Elretur. Stig Ervik, administrerende direktør i Elretur AS, er ikke fornøyd med resultatet.

– Det er miljøgifter i alle typer elektrisk og elektronisk avfall, uavhengig av om det er små elektriske leker, lyspærer, lommelykter, PCer eller kjøleskap.Når forbruker kaster elektronikken rett i søpla, har vi ikke mulighet til å miljøsanere EE-avfallet, hvilket igjen fører til at miljøgifter slippes ut i naturen og i siste ende forgifter oss, sier Ervik.

Sanering i 13 år

I Norge har det vært et retursystem for innsamling, miljøsanering og gjenvinning av EE-avfall i 13 år, og helt siden starten har Norge og Elretur vært i verdenstoppen når det gjelder mengde EE-avfall samlet inn per person.

I 2011 ble det behandlet 8 350 tonn med miljøfarlig EE-avfall, som blant annet inneholder bly, kvikksølv, asbest, PCB og brom.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.