Politisk streik: Forby bemanningsbransjen

- innholdet kan være utdatert

I vår lagde representanter for Fellesforbundet og EL og IT Forbundet i Oslo en rapport om innleie på byggeplassene i Oslo og Akershus. Det aller viktigste funnet var et ekstremt omfang av ulovlig innleie fra bemanningsbyråer.

Onsdag 15. november blir det politisk streik med markering foran Stortinget kl 14.00. Kravet er et forbud mot bemanningsbransjen i Oslofjordområdet. 

Dette er grunnlaget for den politiske streiken:

Bruk forskriftsadgangen på byggeplasser i OslofjordområdetBemanningsbransjen var ment å erstatte faste ansatte ved sykdom og permisjoner, men har ført til fullt frislipp der løsarbeiderkontrakter dominerer. Det har ført til at bemanningsbransjen nå:Innleie er blitt et så stort innslag på byggeplassene at viktige samfunnshensyn står på spill. Vi vil ikke tilbake til et løsarbeidersamfunn der arbeidsfolk står med lua i handa. I 2005 ble tariffavtaler allmenngjort innen byggebransjen i Oslo­fjordområdet (Akershus, Buskerud, Oslo, Østfold og Vestfold). Nå er krever vi et forbud mot innleie i det samme området.

Vår politiske streik er ikke rettet mot ansatte i bemanningsbransjen. Vi vil at de skal ha faste og hele stillinger i produksjons­bedriftene våre og normen i arbeidslivet skal være at alle lønnes til man blir permittert eller oppsagt.

I samarbeid med LO i Oslo er dette er initiativtakerne:Les mer på LO i Oslo sine sider.

FriFagbevegelse: Se lista over hvem som støtter storstreiken i Oslo