Ny rapport om bedriftsskatt

Publisert: 29.11.11

– innholdet kan være utdatert

Rapporten ser på virkningen av dette for utdanning og andre viktige offentlige tjenester som er i faresonen for statlige utgiftskutt.
 
– Hundrevis av milliarder dollar går tapt hvert år når bedrifter finner nye og intrikate måter å unngå å betale skatt. Regjeringer konkurrerer om å tiltrekke seg multinasjonale investeringer ved å gjøre selskapsskatten stadig lavere. Regjeringer jukser effektivt sitt eget folk for bedriftenes skatteinnbetaling som kunne komme godt med for å sikre kvalitet offentlige tjenester. De trenger å fokusere på at bedriftene betaler sin rettferdige andel, i stedet for å kutte i offentlige tjenester, redusere lønninger og redusere folks rettigheter i arbeidslivet gjennom misforståtte skattemessige innstrammingstiltak, sier IFSs generalsekretær Sharan Burrow.

– Denne rapporten vil bidra til å bringe skandalen bedriftens skatteunndragelse er i offentlighetens søkelys, sier hun.

Rapporten “Global Corporate for Quality Public Services”, ble utarbeidet av Education International Research Institute på vegne av Council of Global Unions, som er et samarbeid mellom IFS og komiteen for faglige råd i OECD.
                
Les mer på IE sine hjemmesider.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.