Ny rapport om bedriftsskatt

Publisert: 29.11.11

– innholdet kan være utdatert

Rapporten ser på virkningen av dette for utdanning og andre viktige offentlige tjenester som er i faresonen for statlige utgiftskutt.
 
– Hundrevis av milliarder dollar går tapt hvert år når bedrifter finner nye og intrikate måter å unngå å betale skatt. Regjeringer konkurrerer om å tiltrekke seg multinasjonale investeringer ved å gjøre selskapsskatten stadig lavere. Regjeringer jukser effektivt sitt eget folk for bedriftenes skatteinnbetaling som kunne komme godt med for å sikre kvalitet offentlige tjenester. De trenger å fokusere på at bedriftene betaler sin rettferdige andel, i stedet for å kutte i offentlige tjenester, redusere lønninger og redusere folks rettigheter i arbeidslivet gjennom misforståtte skattemessige innstrammingstiltak, sier IFSs generalsekretær Sharan Burrow.

– Denne rapporten vil bidra til å bringe skandalen bedriftens skatteunndragelse er i offentlighetens søkelys, sier hun.

Rapporten “Global Corporate for Quality Public Services”, ble utarbeidet av Education International Research Institute på vegne av Council of Global Unions, som er et samarbeid mellom IFS og komiteen for faglige råd i OECD.
                
Les mer på IE sine hjemmesider.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.