Nå er tiden for å søke læreplass

- innholdet kan være utdatert

Er du en av de som tar videregående utdanning og trenger læreplass fra høsten? Da er tiden for å søke nå. 

2. mars er fristen for å søke om læreplass via vigo.no. I tillegg til å søke via vigo kan du ta kontakt med bedrifter på egenhånd. Mange bedrifter annonserer ledige læreplasser i aviser og på Internett. Følge med og søk slike læreplasser. Ta gjerne direkte kontakt med bedriften. Slike læreplasser kan du søke både i og utenfor ditt eget fylke. Får du til avtale om plass direkte med en bedrift, må du be den bedriften sende en bekreftelse til inntakskontoret eller fagopplæringskontoret i fylket ditt.

– Registrer deg på vigo, men ikke sitt i ro og vent på at bedriften skal ringe deg.  Skal du få den læreplassen du har lyst på, lønner det seg å ta kontakt med bedriftene selv og vise interesse. Hadde du f.eks YFF i en bedrift hvor du også kan tenke deg å være lærling – ta kontakt med dem og spør, sier forbundssekretær i EL og IT-forbundet, Are Solli.

I fjor fikk 78 prosent av søkerne læreplass, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. 

·         Her kan du lese mer om hvordan du søker om læreplass.

·         Her kan du finne lærebedrifter  

I en serie nye videoer gir Utdanningsdirektoratet nyttige tips til hvordan du kan gå fram (og hvordan du ikke skal gå fram). Den første av seks videoer ser du under. Alle videoene kan du se her