Mot rekordmange nye læreplasser

Publisert: 02.02.12

– innholdet kan være utdatert

-Vi ligger an til et rekordår i 2011. Det viser at økningen i antall læreplasser ikke bare er et resultat av at vi er kommet ut av finanskrisen. Den store veksten i nye læreplasser skyldes også svært god innsats fra næringslivet og fylkene, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Tirsdag denne uken besøkte kunnskapsministeren Veidekkes lærlinger på byggeplassen Persaunet BT3 i Trondheim. Her er syv lærlinger innen tømrer- og betongfagene med på å bygge over 90 nye leiligheter med utsikt over Trondheim by.

Tidligere på dagen holdt Halvorsen et innlegg på Norsk Teknologis opplæringskonferanse. Det var her hun presenterte de nye lærlingtallene. 70 prosent av de nye lærlingkontraktene er tegnet i privat sektor, og kunnskapsministeren mener det er grunn til å gi bedriftene ros.

-Jeg vil takke for et godt samarbeid når det gjelder å skaffe nye læreplasser. Dette betyr at vi er et godt stykke på vei, selv om vi må jobbe for å skaffe enda flere læreplasser fremover. Norge trenger mange dyktige fagarbeidere i årene som kommer, konstaterer Halvorsen.

Tre fylker har hatt en økning i antall godkjente lærekontrakter fra 2010 til 2011 på over 20 prosent. Disse fylkene er Buskerud, Aust Agder og Østfold.

Se lærlingetallene for 2011 her.

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.