Mobiliserer til protest

Publisert: 24.02.12

– innholdet kan være utdatert

Virkningene av den finansielle, økonomiske og sosiale krisa har nå nådd utålelige nivåer i en rekke europeiske land», skriver Den europeiske faglige samorganisasjonen (EFS) i en pressemelding foran den mest omfattende faglige mobiliseringen noensinne. For første gang skal det gjennomføres streiker og demonstrasjoner i alle de 27 EU-landene.

Aksjonen gjennomføres dagen før nok et EU-toppmøte skal diskutere den europeiske gjeldskrisa og vedta pakten som gir EU utvidete fullmakter til sørge for at medlemslandene overholder budsjettdisiplinen.

EFS beskylder EU-lederne for å ha satset ensidig på innstramminger og nedskjæringer som vei ut av krisa. «Denne krisa tjener allerede som påskudd for å angripe selve den sosiale modellen i Europa, rettferdiggjøre kutt i lønninger og sosiale goder, svekke de sosiale sikkerhetsnettene, gjøre arbeidsmarkedet hyperfleksibelt og angripe faglige rettigheter», oppsummerer EFS.

Fagbevegelsen krever at sysselsetting, økonomisk vekst, sosial rettferdighet og solidaritet nå får plass øverst på den europeiske dagsorden.

Les Oppdatert oversikt over den økonomiske tilstanden i Europas land fra Los Brussel-kontor.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet og Hemit HF er enige om opprettelse av tariffavtale og hovedoppgjøret 2022.
Natt til 15. juni ble det enighet i meklingen om lønns- og arbeidsbetingelsene til EL og IT Forbundets medlemmer i selskapet OneCo Networks.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.