Må sikre grunnleggende rettigheter

Publisert: 19.05.11

– innholdet kan være utdatert

Det var konklusjonen på en rundebordskonferanse om arbeidstakerrettigheter og EUs indre marked under DEFS-kongressen i Athen tirsdag ettermiddag.

Den norske LO-lederen, Roar Flåthen var blant deltakerne i diskusjonen. På spørsmål fra ordstyrer Jacki Davis bekreftet Flåthen at en serie kontroversielle dommer fra EF-domstolen de siste årene har bidratt til at oppslutningen om norsk medlemskap i EU er lavere enn noensinne. Han trakk også fram postdirektivet som er et direktiv som vil føre til dårligere lønns- og arbeidsforhold for de ansatte, og han var glad for at Norge gjennomfører en reservasjon mot direktivet.

– De grunnleggende rettighetene må bli sikret, sa Flåthen og viste også til at LO i DEFS har støttet forslaget om en moderat revisjon av utstasjoneringsdirektivet.

– Vi ønsker arbeidskraft fra Polen og Baltikum velkommen, men det må være på vertslandets lønns- og arbeidsvilkår, sa Flåthen og forsvarte den norske ordningen med allmenngjøring av tariffavtaler i stedet for minstelønn.

Les mer fra kongessen på frifagbegelse.no.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.