Løpske strømpriser fikk fart på prisveksten

Publisert: 11.03.10

– innholdet kan være utdatert

Ifølge dagens tall fra Statistisk sentralbyrå steg strømprisene med 16,5 prosent fra januar til februar. Også flyprisene gjorde et kraftig hopp i februar, på 27,2 %.

Det siste året har prisstigningen vært på tre prosent. Dette er godt over inflasjonsmålet på 2,5 %, som Norges Bank styrer etter, men det er likevel liten grunn til å tro tallene får sentralbanken til å stramme renteskruen. Flere sjeføkonomer NTB har snakket med peker på at den såkalte kjerneinflasjonen, der energiprisene holdes utenfor, bare var på 1,9 %.

Les mer på Nettverks hjemmeside.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.