Krever svar om DLD av EU

Publisert: 29.09.11

– innholdet kan være utdatert

En gruppe på 38 digitale rettighetsorganisasjoner krever at Europakommisjonen beviser at Datalagringsdirektivet i EU er nødvendig og fungerer for å bekjempe alvorlig kriminalitet.

38 organisasjoner

Organisasjonene har skrevet et brev til EU-kommissær for innenrikssaker, Cecilia Malmström, hvor brevskriverne forklarer sine synspunkter på Datalagringsdirektivet som Europakommisjonen nå holder på å revidere. Blant de 38 organisasjonene som har undertegnet brevet er European Digital Rights (EDRi), Bits of Freedom, Electronic Frontier Foundation, European Federation of Journalists, Privacy International og Statewatch, skriver Computerworld.

Liten effekt

En arbeidsgruppe i Den tyske forbundsdagen slo i våres fast at loven er uberettiget når det gjelder kriminalitetsbekjempelse. Datalagringen, slik som er krevd, har kun medført en meget liten økning i oppklaring av kriminelle saker.

Kun 0,006 økning

I arbeidsgruppas rapport er økningen kun på 0,006 prosent oppklarte saker og det reises tvil om dagens regelverk i det hele tatt kan stå seg dersom de blir gjennomgått i en forholdsmessig granskning, skriver Computerworld.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.