Jens beholder frontfagsmodellen

Publisert: 12.09.12

– innholdet kan være utdatert

Det er klart etter at partene i arbeidslivet tirsdag møttes hos statsministeren for å diskutere erfaringene fra årets lønnsoppgjør.

Ekspertutvalg

Regjeringen setter ned et utvalg som skal se på hvordan lønnsdannelsen i Norge fungerer. Dette skal være et ekspertutvalg der partene i arbeidslivet er representert, og det skal ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. Målet er at utvalget skal legge fram sitt arbeid i løpet av 2013, altså i god tid før det neste hovedoppgjøret.

Turbulent streikevår

Det er en turbulent streikevår som var bakgrunnen for gårsdagens møte. Lønnsoppgjøret i staten var preget av en skarp tone mellom administrasjonsminister Rigmor Aaserud og arbeidstakersiden. Og mellom de ulike arbeidstakerorganisasjonene har det hersket gjensidig mistillit, skriver FriFagbevegelse.

Kritisk til forhandlingssystemet

Konflikten i staten og følgekonflikten i kommunene har fått LO-leder Roar Flåthen til å sette spørsmålstegn ved hele forhandlingssystemet i offentlig sektor. Én felles arbeidsgiverorganisasjon i offentlig sektor er ett av forslagene som har vært lagt fram. Blant annet har dette vært et ønske fra Fagforbundet, som er LOs største forbund.

Pressemelding fra statsministerens kontor.

 

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.