ITUCs verdenskongress i Vancouver

Publisert: 23.06.10

– innholdet kan være utdatert

Delegater fra 156 land, som representerer 176 millioner fagorganiserte, møtes for å legge kursen for de neste fire årene. Den økonomiske krisen står sentralt på kongressen.

Styrende vedtak

Vedtakene på ITUCs kongress vil være avgjørende for hvordan internasjonal fagbevegelse skal møte virkningene av den økonomiske krisen, og legge grunnlaget for ny bærekraftig vekst og anstendig arbeid.

Flåthen om finansmarkedet

I en tale på kongressens andre dag påpekte LO-leder Roar Flåthen at finansmarkedene må styres. LO-lederen ga full støtte til de aktørene som arbeider for en skatt på finanstransaksjoner. Delegatene på kongressen var samstemte i kravet om en skatt på finanstransaksjoner.

Roar Flåthen understreket videre at finanssektoren også må underlegges skjerpet beskatning i det enkelte land.

– Regningen må ikke overlates til vanlige arbeidstakere, sa han.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.