Hydro investerer på Karmøy

Publisert: 27.05.10

– innholdet kan være utdatert

Anlegget vil få kapasitet til å motta og håndtere brukt aluminium fra alle Hydroanlegg her i landet, samt fra kilder for øvrig i Skandinavia/Norden.
Ny teknologi erstatter eldre

Hydro opplyser at planen er å få det nye gjenvinningsanlegget i drift fra midten av 2012. Det ferdige resirkulerte metallet vil selskapet bruke til sitt produktstøperi på Karmøy. Det vil delvis erstatte produksjonen av aluminium i de gamle Søderbergovnene, som ble stengt i mars i fjor. Det er fjerningen av disse ovnene som frigjør areal til den nye produksjonslinjen for industriell aluminiumsgjenvinning. Hydro vil også se på muligheten for Ãå gjenvinne og bruke om igjen mest mulig av betong- og stålkonstruksjonene i Søderbergovnene.

Hydro opplyser at med denne viktige beslutningen starter nå arbeidet med å innhente de nødvendige tillatelser og miljøgodkjenninger.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.