Helse Bergen føler seg lurt

Publisert: 19.06.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

Styret i Helse Bergen har gått gjennom prosessen med anbud og kontroll av det tildelte oppdraget til bulgarske Enemona. Styret innrømmer at det ble reagert på det lave anbudet og at et derfor ble tatt en ekstra grundig sjekk av firmaet, både ved besøk på arbeidsplasser og hos firmaets kontor i Bulgaria, skriver Bergens Tidende.

Alle papirer og forhold virket å være i orden, og firmaet hadde godt omdømme. Helse Bergen hadde ingen annen mulighet for å velge firmaet med det laveste tilbudet.

Fraskriver seg lønnsansvar

Helse Bergens bekymring er at problemene med elektrofirmaet forsinker byggingen, spesielt igangsettelse av trinn to. Forsinkelser betyr ekstra utbetalinger til de andre firmaene i prosjektet.

Helse Bergen har varslet at den vil heve kontrakten og saksøke Enemona for 40- 50 millioner kroner. 

Helse Bergen har ikke planer om å sørge for at elektrikerne får tarifflønn. Det Helse Bergen gjør er å holde tilbake penger, med tanke på å sikre sitt eget tap, skriver Bergens Tidende.

Kritisk fagforening

Organisasjonssekretær Atle Rasmussen i Elektroarbeidernes Fagforening i Hordaland/Sogn og Fjordane er kritisk til denne holdningen. Han mener Helse Bergen bør sørge for at elektrikerne får betalt som lovet. Han viser til hva som skjedde på Hardangerbrua, der det viste seg at danske elektrikere ble underbetalt. Da holdt Statens vegvesen tilbake penger og betalte elektrikerne selv.

– Helse Bergen burde avvist tilbudet i utgangspunktet. Når bør den sørge for at arbeiderne får skikkelig betalt, sier han.

Redegjørelse fra Helse Bergen om saken.

 

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.