Følg opp drøftingsplikten!

Publisert: 21.06.10

– innholdet kan være utdatert

EL & IT Forbundet vet at arbeidsmiljølovens bestemmelser om midlertidige ansettelser og bruk av innleide vikarer tøyes og at det foregår ansettelser i strid med loven.

EL & IT Forbundet uttalte i høringsrunden at midlertidige arbeidskontrakter skulle innholde opplysninger om faktisk daglig eller ukentlig arbeidstid. Dette ville kunne hindre bruken av tilkallingsvikarer. Vi ba også om kollektiv søksmålsrett ved brudd på loven, heller ikke det har blitt fulgt opp.

Lovendringen gir likevel tillitsvalgte mulighet til å kreve oversikt over bruken av midlertidige ansettelser. Derfor er det viktig at tillitsvalgte følger opp arbeidsgivers drøftingsplikt når dette er påkrevd, og eventuelt kontakter Arbeidstilsynet om drøfting ikke blir gjennomført.

Link til sak om lovendring.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.