Felles risikoaksjon

Publisert: 30.08.11

– innholdet kan være utdatert

Målet med aksjonen er å øke sikkerheten på norske arbeidsplasser og for samfunnet og miljøet.

– Å kartlegge risiko er viktig for å forebygge ulykker og å hindre helse- og miljøskader.  Risikovurdering kan gjøres enkelt, og det skal også gjøres i små virksomheter. Enkelt sagt handler det om å se på hva som kan gå galt, og hva du kan gjøre for å hindre at det skjer, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

Inspektørene vil gå på tilsyn i blant annet asfaltverk, notvaskerier, restauranter, bygg og anlegg og kommuner. Aksjonen bygger på funn og erfaringer fra en tilsvarende aksjon i 2009. Da ble nesten 1000 tilsyn gjennomført og flere hundre virksomheter fikk pålegg om å bedre sitt HMS-arbeide. Det var særlig de små og mellomstore virksomhetene som ikke hadde kartlagt farer og potensielle problemer godt nok.

Øke sikkerheten

– Målet med aksjonen er å øke virksomhetenes bevissthet og kompetanse om risikoforebyggende arbeid, og øke sikkerheten på norske arbeidsplasser, sikkerhetene for samfunnet og for natur og miljø. Jeg er spent på om resultatene blir bedre i år enn den var for to år siden, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

De som deltar i årets risikoaksjon er:

  • Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) inklusive de lokale brannvesen og de lokale Eltilsyn
  • Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) inklusive Fylkesmannens miljøvernavdelinger
  • Statens Strålevern
  • Arbeidstilsynet

Les mer om aksjonen på arbeidstilsynet.no.

Relevante artikler

Hvordan kan vi sikre oss digitalt? Ta gratis kurs i informasjonssikkerhet.
Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd. – Ville ikke møte oss på noen av våre krav.
Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.