Enighet eller mekling?

Publisert: 21.03.13

– innholdet kan være utdatert

LO og NHO har forhandlet siden forrige mandag om hvor store lønnstillegg som skal gis til ansatte i industrien i år, og om den sosiale profilen på oppgjøret. Partene har gitt seg selv frist til midnatt i dag med å komme fram til en forhandlingsløsning.

I vedtaket fra LOs representantskap heter det at «lav- og likelønnsprofil på sentralt og lokalt avtalte tillegg må fortsatt prioriteres».

NHOs hovedstyre vedtok i begynnelsen av mars en forhandlingsfullmakt der det heter at det i år ikke bør gis sentrale lønnstillegg i bransjer der man har lokal forhandlingsrett. Videre mener NHO-toppene at det i år må legges «betydelig vekt» på bedriftenes konkurranseevne og framtidsutsikter i de lokale lønnsforhandlingene.

Les mer om mellomoppgjøret på frifagbevegelse.no sine tariffsider.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.