Elektriker-nei til lønnsavtale

Publisert: 04.04.13

– innholdet kan være utdatert

Den nye lønnsavtalen sikrer en lønnsvekst på 6,8 prosent i løpet av tre år. Avtalen setter normen for lønnstillegg i hele privat sektor. Ifølge IF Metall vil ansatte i et typisk lavlønnsområde som teko-industrien få økt månedslønna si med nesten 1 600 kroner i løpet av de tre årene avtalen gjelder.

Skeptisk til treårig avtale

Lederen for elektrikerne, Jonas Wallin, sier at han ville foretrukket en ettårig avtale med lønnstillegg på 2,8 prosent i en situasjon der svensk økonomi ser ut til å være på vei mot ny vekst. Med en treårig avtale mener han lønnstilleggene burde vært på minst 9 prosent

Kravene innfridd

LO-leder Karl-Petter Thorwaldsson erkjenner at det kan diskuteres om lønnstilleggene ble store nok, men han mener resultatet er godt om man sammenlikner med kravene LO-forbundene var enige om før forhandlingene startet.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.