Eksportindustrien sliter

Publisert: 31.07.12

– innholdet kan være utdatert

John Rogne, spesialrådgiver i Innovasjon Norge, sier til Dagens Næringsliv at det er spesielt prosessindustrien som merker utviklingen i Europa.

Rogne studerer blant annet vareeksporttallene fra Statistisk sentralbyrå. Hans vurdering er at fallende eksport og fallende priser gjør at det vanskelig for industrien neste år.

Stenger i Årdal?

Hydro taper penger på støperiet i Årdal som smelter om kaldmetall og det er stor sannsynlighet for at det stenges. Da mister rundt 60 ansatte jobbene, skriver Dagens Næringsliv.

Vuderer alternativer

Tillitsvalgt Bjørn Øvstetun i Årdal Kjemiske fagforening har aktiv møtevirksomhet med Hydro-ledelsen for å diskutere alternative løsninger.

Reduserer i Sunndal?

Også ved Hydro Sunndal kan 30 ansatte bli permittert fra slutten av august. Hydro har også stengt mange pressverk i Sør-Europa og har redusert antall ansatte med tusen siden slutten av 2008.

Telemark taper

Ifølge DN er det Telemark som merker gjeldskrisen mest. Eksporten i Telemark er redusert med 46,4 prosent. Deretter følger Akershus (20,3), Østfold (19,1),Vest-Agder (13,0) og Oslo (10,7).

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.