Telenor nedbemanner, tross solid overskudd

07.05.2020

Mens Norge går gjennom dramatiske tider med historisk høy ledighet, velger Telenor å gjenoppta sin omstillingsprosess. Det til tross for et milliardoverskudd i 2018. Uansvarlig, sier hovedtillitsvalgt i Telenor Norge.

– Styret har fattet et vedtak om å gjennomføre en unødvendig nedbemanning. Andre bedrifter må nedbemanne for å unngå å gå over ende. Telenor Norge nedbemanner for å øke et allerede skyhøyt overskudd. Telenor Norge AS leverte nesten 5 milliarder i overskudd i 2018, skriver Kenneth Pettersen, hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge. 

Les mer her: (Dagens Næringsliv) Telenor-sjef Sigve Brekke om koronakrisen: – Krisen er kjempealvorlig, og vi er forberedt på at den vil ta måneder.

5. mai registrerte NAV en arbeidsledighet, enten helt eller delvis, på 14,6 prosent. En dramatisk situasjon å bli kastet ut i, men konsernklubben står klar til å bistå. 

– Vi vil selvsagt bistå medlemmer så godt vi kan i prosessen og situasjonen skal ikke begrense den hjelpen våre medlemmer skal få, forteller Pettersen

Les hele meldingen som klubben sendte ut nedenfor:

Styret i Telenor Norge har vedtatt å gjenoppta omstillingsprosessen i Telenor Norge.

Dette betyr konkret at innplasseringen blir 19 mai. Iverksettelse av ny organisasjon skal være operativ 15 juni.

EL og IT i Telenor kaller vedtaket for uansvarlig. Styret har fattet et vedtak om å gjennomføre en unødvendig nedbemanning, midt under en krise med historisk høy arbeidsledighet. Andre bedrifter må nedbemanne for å unngå å gå over ende. Telenor Norge nedbemanner for å øke et allerede skyhøyt overskudd. Telenor Norge AS leverte nesten 5 milliarder i overskudd i 2018.

Vi har krevd at prosessen må kunne gjennomføres på samme måte for alle ansatte, uavhengig om man tilhører en risikogruppe. Vi har krevd en trygg prosess for alle. Dessverre besluttet styret i går å gjennomføre nedbeammaning uten at FHI har endret sine anbefalinger. Ansatte som har sittet i isolasjon på hjemmekontor, skal kalles inn til kontoret bare for å nedbemannes. Dette er en kynisk arbeidsgiverpolitikk.

Vi vil selvsagt bistå medlemmer så godt vi kan i prosessen og situasjonen skal ikke begrense den hjelpen våre medlemmer skal få. 

EL og IT i Telenor Norge må understreke at vi har hatt god dialog med bedriften og mange innspill er tatt til følge, men til slutt fattet styret i Telenor Norge et vedtak mot vår anbefaling.

EL og IT i Telenor Norge hevder at Telenor Norge har solide inntekter og skal av den grunn ta sitt samfunnsansvar. Styret har vedtatt å øke sluttpakkene og kostnadene ved nedbemanningen. Vi mener bedriften heller burde holdt de ansatte i jobb.

Arbeidsmiljøloven stiller strenge krav til saklighet og forsvarlighet i alle deler av prosessen ved nedbemanninger. Det skal også foretas en interesseavveining mellom bedriftens behov for å ta ned bemanningen sett opp mot den enkeltes interesse i å bevare et arbeidsforhold.

Dette betyr at det må gjøres en vurdering i hvert enkelt tilfelle av de ulemper det medfører en ansatt å miste jobben, opp mot Telenor Norges interesse av å øke overskuddet på fem milliarder. Vi mener interesseavveiningen vil gå i den enkeltes ansattes favør.

Tillitsvalgte er tilgjengelig for medlemmer som har spørsmål eller ønsker en samtale.

Hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge
Kenneth Pettersen
Mobil +47 958 80 475

Del: