Forhandlingene i gang på LOK

Publisert: 22.04.24
(Endret: 23.04.24)
Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene

Fra oppstarten. Forbundsleder i EL og IT, Geir Ove Kulseth og administrerende direktør i NHO Elektro, Ove Guttormsen. Foto: Marius Saasen Strand/NHO Elektro. 

Mandag 22. april startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro (tidligere Nelfo) om Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK). Forhandlingene, som foregår på Stortorvets Gjæstgiveri i Oslo, skal avsluttes innen kl 12. 00 fredag 26.april.

Årets tariffoppgjør er et hovedoppgjør. Det innebærer at det kan forhandles på alle delene av tariffavtalen. Kravene fra EL og IT Forbundet er offentliggjort og kan leses her.

– Årene som har gått siden forrige hovedoppgjør har gitt stadig økende kostnader på nødvendige varer og tjenester i samfunnet. Å styrke medlemmenes økonomi gjennom høyere lønn er derfor en prioritet i dette oppgjøret, sier forbundsleder Geir Ove Kulseth.

I hovedoppgjøret forhandles lønna på LOK for det kommende året, men tariffavtalen sier også noe om hvordan lønna skal reguleres året etter – i mellomoppgjørene.

– Vi ønsker blant annet å endre grunnlaget for lønnsregulering i mellomoppgjørene. Vi ser at måten dette har blitt gjort på ikke har gitt ønska lønnsutvikling for våre medlemmer, sier Kulseth.

Forhandlingsutvalget i EL og IT består av forbundsleder Geir Ove Kulseth, Øivind Wallentinsen, Emil Haugen, Espen Andersen, Leif-Egil Thorsen, Tore Sunde, Erik W. Johnsgård, Torstein Kiland, Atle Rasmussen, Eystein Garberg, Knut-Richard Slettebø, Karsten Amble Bøe (1. vara), Bjørn Fornes, Kim Andre Arnesen, Heidi Lie.

Omlag 15.000 av medlemmene i EL og IT Forbundet er omfattet av LOK.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.