- Må sette krav til arrangøren!

22.09.2015

Human Rights Watch er blant dem som har påpekt stygge forhold for fremmedarbeidere i de Forente Arabiske Emirater. Det er med bakgrunn i arbeidsforhold i landet at den Nordiske bygge- og trearbeiderføderasjonen nylig vedtok en uttalelse som går hardt ut mot at yrkeskonkurransen Worldskills går av stabelen i Abu Dhabi i 201

Føderasjonen består av 24 medlemsforbund i Norden.

Sette samme krav

- Det er vanskelig å se noen vesentlig forskjell mellom Qatar og Abu Dhabi. De kravene vi stiller til myndighetene i Qatar, må også stilles til myndighetene i Abu Dhabi. Hvis ikke kravene knyttet til arbeidsrettigheter og organisasjonsfrihet imøtekommes av myndighetene, må arrangementet flyttes. Det er helt uakseptabelt å gjennomføre et arrangement som Worldskills under slike forhold, sier forbundsleder Jan Olav Andersen.

Taper troverdighet

Han mener troverdigheten i kritikken mot fotball-VM i Qatar vil tape seg om man ikke også stiller krav til Worldskills i Abu Dhabi. Worldskills er, ifølge NBTF, det fjerde største konkurransearrangementet i verden etter sommer-OL, fotball-VM for herrer og VM i friidrett.

Mangler svar

Nettverk/Frifagbevegelse har forsøkt å komme i kontakt med ambassaden til de Forente Arabiske Emirater her i Oslo, uten å lykkes. Worldskills International har foreløpig heller ikke kommentert saken overfor oss, men har bekreftet at vår henvendelse er mottatt.

Les hele artikkelen i Nettverk/Frifagbevegelse

Del: