Hondurasstøtte i to år til

Publisert: 16.10.15
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

I regjeringens bistandsbudsjett er støtten til sivilsamfunn redusert med 326 millioner kroner i 2016 og satsingen på Latin-Amerika skal tones ned. Norsk Folkehjelp er bedt av Norad og regjeringen om å begrense antall land folkehjelpa er engasjert i.

Dette får konsekvenser for prosjektet i Honduras som EL & IT Forbundet har støttet i en årrekke. Landprosjektet i Honduras innebærer støtte til syv partnerorganisasjoner som kjemper for småbønders rettigheter til jord, forsvar av territorier, kvinners rettigheter, informasjonsarbeid, organisasjonskunnskap og skolering i samfunnsspørsmål.

Vil forlenge

Forbundet er enige med Norsk Folkehjelp om å finne måter å forlenge støtten til Honduras på. Det kan for eksempel være finansiering gjennom Norad, FN-midler, eller gjennom andre organisasjoner.

– Vi er grunnleggende uenig i regjeringens politikk om at vi skal ut av Latin-Amerik. Vi kommer til å bruke de to årene til å finne andre finansieringsmuligheter, sier Jan Olav Andersen til Nettverk.

Les mer om dette på Nettverks hjemmeside.

 

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.