Vårens tariffoppgjør

Publisert: 14.04.15

– innholdet kan være utdatert

15. april innledes årets oppgjør i Spekter med A-delsforhandlinger. LO Stats medlemsforbund har omlag 52 000 medlemmer i Spekter. 

Spekter har store foretak som NSB, Posten, Avinor, NRK og Relacom i sin varierte portefølje. Spekter har også helseforetakene og flere små og mellomstore virksomheter som Fubi, Geomatikk, Norsk Telemuseum, Teltech og Statnett som medlemmer.

Les mer om oppgjøret for Spekter på www.lostat.no 

Staten

20. april starter oppgjøret i Staten. Likelønn står sentralt i årets oppgjør. 

Les mer på www.lostat.no

Kommunene

Oppgjøret i kommunesektoren starter 23. april. KS og LO har frist til 30. april.

Oppgjøret i KS omfatter alle ansatte i kommuner og fylkeskommuner utenom Oslo. I tillegg kommer bedrifter og andre virksomheter med selvstendig medlemskap i KS. Hovedtariffavtalen (HTA) gjelder for disse. I tillegg til Hovedtariffavtalen gjelder en egen avtale for selvstendige bedrifter innen energisektoren.
Les mer om oppgjøret på www.fagforbundet.no.

KS – energisektoren
  • Bedriftsavtalen (tidligere konkurranseutsatte bedrifter i KS Bedrift) forhandler 4. og 5. med frist 6. mai.
  • Energiavtalen KS Bedrift forhandler 28., 29. og 30.mai. 30. mai er fristen for å bli enige.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.