Traftec i Rogaland sier nei til tariffavtale – mister oppdrag i Trøndelag

Publisert: 23.04.19

– innholdet kan være utdatert

Traftec AS var tildelt en kontrakt på cirka 10 millioner kroner i Trøndelag. Fylkeskommunen endret tildelingen fordi Traftec AS er i en aktiv arbeidskonflikt.

Elektromontørenes Fagforeningen i Trøndelag (EFT) ble gjort kjent med at Traftec AS var tildelt et oppdrag av Trøndelag fylkeskommune. Kontrakten hadde en verdi på cirka 10 millioner kroner, og var knyttet til etablering av ladepunkter for elektriske busser.

Tildelingen til Traftec AS var meget kritikkverdig. EL og IT Forbundet er i streik mot bedriftens avdeling i Rogaland for å få opprettet tariffavtale.

EFT og LO i Trondheim sendte en henvendelse til fylkesrådmannen og fylkesordføreren for å få kontrakten terminert. De påpekte at det er i strid med forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter å tildele en jobb til en tariffiendtlig bedrift som Traftec AS.

Fylkeskommunen svarte med å endre tildelingen, slik at kontrakten gis til en seriøs bedrift med ordnede arbeidsforhold. Begrunnelsen fra fylkeskommunene er at Traftec AS er i en aktiv arbeidskonflikt knyttet til etablering av tariffavtale, og at det utgjør en risiko for at leveransen kan forsinkes.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.