Verving

Hvis alle hadde vervet to nye medlemmer, ville vi ha blitt Norges største fagforening. Hvorfor vil vi bli større? Fordi desto større vi er, desto sterkere står vi – men det avhenger av deg! Husk også, du får vervepoeng for alle medlemmene du verver, som du kan bruke på flotte gaver. På denne siden finner du all informasjon du trenger for å starte med din verving.

Verveportalen krever innlogging med Bank-ID via Min side eller lenken under. I verveportal ser du oversikt over dine vervinger og antall poeng. I portalen er det også en lenke til nettbutikk for bestilling av premier. Ved bestilling må du påregne en behandlingstid på 2 - 3 mnd.
NB! Om du allerede er innlogget på Min side, kommer du tilbake dit om du klikker på lenken under.
Lenke til portalen

Verveargumenter:

Det er mange gode grunner til å være medlem. Her er noen:

Trygge og gode lønns- og arbeidsvilkår sikres gjennom fagforeningens tilstedeværelse. Mange i Norge er med i et fagforbund, og det har gitt oss høy lønn, et trygt arbeidsliv og innflytelse over egen arbeidsplass.

En rekke gode medlemsfordeler, som blant annet en innbo- forsikring som er kåret til markedets beste. Alle medlemmer har dessuten tilgang til LOfavørs fordelsprogram, noe som gir rabatterte ferier, billig bilforsikring og mye mer.

Får du problemer i arbeidsforholdet, kan det bli aktuelt å gå til domstolen. Gjennom ditt medlemskap kan du få gratis tilgang til landets beste jurister på arbeidsrettslige spørsmål. Forhåpentligvis slipper du å bruke denne fordelen.

EL og IT Forbundet er med i LOs utdanningsfond. Det betyr at mange av våre medlemmer kan søke pengestøtte til studier (årlig regulering). Vi har også tariffavtaler som gir muligheter til etter- og videreutdanning.

Du finner flere råd og tips her:  
Gode tips og råd til vervesamtalen
Verving og argumentasjonshefte
Vervehåndboka - som kan bestilles i Web2Print.

Noen tips til vervingen

  • Husk at det er en samtale. Ikke overkjør den du møter. Finn ut hva som er viktig for vedkommende? Er det trygghet i stillingen, fast ansettelse, gode forsikringsordninger, hjelp til lønnsforhandlinger, etter- og videreutdanning eller andre ting?
  • Hvis du ramser opp for mye vil den du snakker med garantert falle av lasset og glemme de gode argumentene dine. Konsentrer deg om to-tre gode argumenter.
  • Øyekontakt og et trygt kroppsspråk øker troverdigheten din og inkluder alle i samtalen. 
  • Alle spørsmål er velkomne. Husk at det er en del som ikke har satt seg inn i hva det vil si å være organisert. Prøv å unngå å bruke «stammespråk» og ord som andre utenfor fagbevegelsen ikke er kjent med.

Noen vanlige spørsmål du kan bli møtt med:

Et godt forhold til sjefen er bra. Gode sjefer ser verdien av at ansatte organiserer seg og ønsker å være med på å videreutvikle sin egen arbeidsplass.

Et medlemskap i fagforeninga betyr ikke at man skal krangle med sjefen sin. Det er verdt å merke seg at bedrifter verdsetter at ansatte er organisert. I følge NHOs arbeidsgiverbarometer 2017 sier ni av ti NHO-bedrifter at samarbeidet mellom tillitsvalgte

og bedriftens ledelse er positivt for bedriften. Et velorganisert arbeidsliv med relativt jevnbyrdige maktforhold mellom partene, er grunnlaget for en sunn og rettferdig lønnsdannelse og sikrer at norske bedrifter opprettholder konkurranseevnen med utlandet.

Dessuten vil ikke et vennskap med sjefen din hjelpe deg stort hvis det skulle skje noe. Hvis bedriften må nedbemanne for å over- leve, så tvinges sjefen din til å tenke på hvordan bedriften skal overleve, ikke om du og sjefen din er på hils eller ikke. Da vil kun en tillitsvalgt kunne hjelpe deg ved å sikre at du ikke urettmessig nedbemannes.

9 av 10 mener at samarbeid mellom tillitsvalgte (arbeidstakere) og ledelse er positivt for bedriften.
Kilde: NHOs arbeidsgiverbarometer 2017.

Det er ved å organisere seg at arbeidere i Norge har oppnådd gode lønns- og arbeidsvilkår. I land der fagforeningene står svakt, gjør arbeiderne det også.

Da bør du ta en dobbelsjekk. Forsikringene som tilbys via LOfavør er blant Norges beste forsikringer. Ingen andre selskaper klarer å matche innboforsikringa som tilbys via LOfavør, spesielt med tanke på forsikringssum og behandling av skader.

Sjekk prisen og vilkår på forsikringene du har i dag og sammenlign dem med forsikringene som du kan få via LOfavør. Sannsynlig- heten er stor for at du ikke bare kommer til å spare penger ved å bytte, men at du også kommer til å få bedre vilkår på forsikringene dine.

Verktøykasse for verving

Hovedavtalene gir tillitsvalgte sterke rettigheter for å ha god oversikt over nyansettelser og avganger i bedriften. Hovedavtalen LO/NHO § 8-1, Hovedavtalen LO/Virke § 4-5.1 og Hovedavtalen LO Stat/Spekter § 38 pålegger bedriften å holde deg informert om ansettelser og å presentere nyansatte for den tillitsvalgte.

Multiverktøy, 1 poeng

Liten tursekk med reflekslogo, 3 poeng

Exentri kortholder i skinn
med preget logo, 4 poeng

Rosendahl Grand Cru thermokanne, 1 liter, sort, 5 poeng

Stanley termos, 1 liter, blå.
6 poeng

 

LedLenser P7.2, lommelykt.
8 poeng

Craft in-the-zone-jakke.
Dame- og herremodell.
10 poeng

 

LedLenser P14.2, lommelykt.
12 poeng

Tracker Roller bag med hjul.
80 liter. 16 poeng

TCL støyreduserende hodetelefoner.
20 poeng
Modellnavn: ELI400NV

Tracker Seamaster skalljakke, unisex, Hvit eller rød med reflekslogo. 25 poeng

Tracker original explorer bag med hjule, 150 liter, 25 poeng

Gavekort på 2500 kroner
40 poeng
Kun ett per person per kalenderår