SAMFO-forhandlingene er i gang

Publisert: 08.05.18

– innholdet kan være utdatert

Forhandlingene mellom LO og SAMFO om årets hovedtariffoppgjør startet i dag. Partene har frist til onsdag 9. mai med å være ferdige med forhandlingene. Hvis partene ikke blir enige innen fristen, går oppgjøret inn i neste fase, som er mekling.

Årets hovedtariffoppgjør er et såkalt samordnet oppgjør med forbundsvise tilpasningsforhandlinger. Det vil si at LO forhandler på vegne av alle LO-forbundene, og det enkelte forbund forhandler om spesielle saker på den enkelte overenskomst. Utfallet av de forbundsvise tilpasningsforhandlingene blir en del av resultatet i oppgjøret, forutsatt at det blir enighet om det i tilpasningsforhandlingene. Det gjennomføres en felles uravstemning over totalresultatet i SAMFO-området.

Følg med på elogit.no for mer informasjon om resultatet av forhandlingene.

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.