-Pensjon skal ikke tariffestes

Publisert: 20.01.16

– innholdet kan være utdatert

Det gjelder virksomheter innenfor helse, utdanning og kultur (mellom partene kalt HUK-området). Ideell sektor har en historie med pensjon på linje med det offentlige, altså en ytelsespensjon. Da garanterer arbeidsgiveren pensjon tilsvarende 66 prosent av lønna når man går av ved fylte 67 år. Ytelsespensjonene er på vei ut, og spørsmålet er hva disse skal erstattes med. Innen HUK-området er hybrid et alternativ, skriver Frifagbevegelse.

Les mer om saken og fakta om forskjellen på hybrid og innskudd.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.