Orona-streiken er over – heismontørene får tariffavtale

Publisert: 15.07.18

– innholdet kan være utdatert

Heismontørene i Orona streiket fra og med 14. mai for å få landsdekkende tariffavtale. Fredag 13. juli fikk de gjennomslag for kravet.

EL og IT Forbundet og Orona er enige om at det fra 1. oktober er den landsdekkende heisoverenskomsten som skal gjelde i bedriften. Det gir blant annet AFP.

Heismontørene krevde også en egen innleieavtale og en avtale for opplæring, i tråd med overenskomsten. Nå får EL og IT-klubben i Orona blant annet vetorett på innleie og de som ønsker å ta fagprøve som heismontør får rett til det.

– Dette er en full seier, og ikke minst en viktig seier. Det gjelder både for våre medlemmer i bedriften og for å sikre rettferdig konkurranse mellom heisbedrifter i Norge, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Takk til de streikende og for alle støtte

Da streiken startet den 14. mai gikk 17 heismontører ut i streik. Ytterligere to meldte seg inn i Heismontørens Fagforening (HMF) og EL og IT Forbundet og sluttet seg til streiken en uke etter. Streiken fikk massiv støtte fra fagbevegelse i både Norge og utlandet.

– Takk til våre medlemmer i Orona som har holdt ut. Takk til alle som har støttet oss i kampen, sier Andersen.

De 19 heismontørene som var i streik er medlemmer i Heismontørenes fagforening, som er en landsomfattende fagforening tilsluttet EL og IT Forbundet.

Les hele avtalen.

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.