Medlemsvekst og 82 nye tariffavtaler i 2016

Publisert: 21.12.16

– innholdet kan være utdatert

2016 har vært preget av høy arbeidsledighet og mange oppsigelser. Likevel er det mye positivt som EL og IT Forbundet og dets medlemmer kan se tilbake på.

Tariffavtaler er «in»

Den som tror at tariffavtaler har gått av moten tar feil. EL og IT Forbundet og våre tillitsvalgte var til sammen med på å opprette tariffavtaler i 82 nye bedrifter i 2016. I tillegg er flere rett rundt hjørnet (blant annet KABA i Trondheim), men de kommer med i 2017-statistikken.  

En av de viktigste medlemsfordelene

Gjennom tariffavtalene og hovedavtalene får våre medlemmer en rekke rettigheter som er bedre enn det lovverket generelt sikrer. Det gjelder for eksempel retten til å forhandle om lønn, 37,5 timers arbeidsuke, kompetanseutvikling og avtalefestet pensjon fra 62 år. I tillegg sikrer tariffavtalene retten til medbestemmelse på arbeidsplassen.

Erfaringene viser at de aller fleste arbeidsgiverne ønsker kravet om tariffavtale velkommen. De setter pris på medarbeidere som ønsker å være med på å videreutvikle sin egen arbeidsplass. 

Andre nøkkeltall for 2016:

  • 3257 meldte seg inn i EL og IT i løpet av 2016, noe som totalt utgjør en medlemsvekst på 170.
  • Verveprosjektet i IT-sektoren har så langt gitt 164 nye medlemmer.
  • 447 av våre medlemmer har mottatt støtte fra LOs utdanningsfond, litt over 10 000 kroner i snitt per mottaker.
  • 4110 av EL og ITs medlemmer har deltatt i LOs medlemsdebatt, noe som er en høy andel sammenlignet med andre LO-forbund.

 

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Avvikende åpningstider i mars og april 2022
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.