– Må sette krav til arrangøren!

Publisert: 22.09.15

– innholdet kan være utdatert

Human Rights Watch er blant dem som har påpekt stygge forhold for fremmedarbeidere i de Forente Arabiske Emirater. Det er med bakgrunn i arbeidsforhold i landet at den Nordiske bygge- og trearbeiderføderasjonen nylig vedtok en uttalelse som går hardt ut mot at yrkeskonkurransen Worldskills går av stabelen i Abu Dhabi i 201

Føderasjonen består av 24 medlemsforbund i Norden.

Sette samme krav

– Det er vanskelig å se noen vesentlig forskjell mellom Qatar og Abu Dhabi. De kravene vi stiller til myndighetene i Qatar, må også stilles til myndighetene i Abu Dhabi. Hvis ikke kravene knyttet til arbeidsrettigheter og organisasjonsfrihet imøtekommes av myndighetene, må arrangementet flyttes. Det er helt uakseptabelt å gjennomføre et arrangement som Worldskills under slike forhold, sier forbundsleder Jan Olav Andersen.

Taper troverdighet

Han mener troverdigheten i kritikken mot fotball-VM i Qatar vil tape seg om man ikke også stiller krav til Worldskills i Abu Dhabi. Worldskills er, ifølge NBTF, det fjerde største konkurransearrangementet i verden etter sommer-OL, fotball-VM for herrer og VM i friidrett.

Mangler svar

Nettverk/Frifagbevegelse har forsøkt å komme i kontakt med ambassaden til de Forente Arabiske Emirater her i Oslo, uten å lykkes. Worldskills International har foreløpig heller ikke kommentert saken overfor oss, men har bekreftet at vår henvendelse er mottatt.

Les hele artikkelen i Nettverk/Frifagbevegelse

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.