Krevde internasjonal gransking

- innholdet kan være utdatert

Bildetekst: Flere hundre mennesker deltok på markeringen i Berta Cáceres navn under FNs kvinnekonferanse. Demonstrasjonen fant sted utenfor ambassaden til Honduras.

Berta Cáceres var med på å grunnlegge den honduranske organisasjonen COPINH, en menneskerettighetsorganisasjon som har spesielt fokus på urbefolkningen. En uke før hun ble drept, varslet Cáceres om mordet på fire andre aktivister, pluss trusler mot flere i COPINH.

–  «Hvis de kan gjøre det mot Berta, kan de gjøre det mot oss alle, var budskapet til aktivistene fra Honduras som gjestet kvinnekonferansen.»

Lenke: Honduras – det farligste landet å være aktivist i.

Landprosjekt i HondurasEL og IT Forbundet samarbeider med Norsk Folkehjelp om landprosjektet i Honduras. Prosjektet innebærer støtte til syv partnerorganisasjoner som kjemper for småbønders rettigheter til jord, forsvar av territorier, kvinners rettigheter, informasjonsarbeid, organisasjonskunnskap og skolering i samfunnsspørsmål.

Likestilling og bærekraftig utvikling på FNs kvinnekonferanseI år handlet FNs kvinnekonferanse (CSW60) om kvinners rettigheter og deltakelse, sett i lys av de nylig vedtatte bærekraftsmålene. Peggy Hessen Følsvik fra LOs ledelse deltok i den offisielle norske delegasjonen på konferansen.

– FNs kvinnekommisjon er en av de viktigste internasjonale arenaene for å diskutere kvinners rettigheter og likestilling, sier Hessen Følsvik. – Det er både viktig og lærerikt å være aktivt tilstede på denne konferansen som trekker myndigheter, organisasjoner, fagbevegelse og aktivister fra alle FNs medlemsland.

Tidligere artikkel: Vi har mistet en god venn.

.