Kandidaten: Sandra Åberg Kristiansen

Publisert: 27.06.19

– innholdet kan være utdatert

Elektriker i Vintervoll. Stiller til valg for Arbeiderpartiet i Trondheim kommune.

Hva er dine hjertesaker?

– Skolepolitikk og en mer praktisk rettet skole har alltid vært viktig for meg, men for tiden er det innkjøpsreglement som har hovedfokus. Det høres sikkert sykt kjedelig ut, men for meg er det innmari viktig hvordan fellesskapets penger brukes. Når kommunene setter pris som det viktigste kriteriet er oddsen stor for at det er en useriøs aktør, som for eksempel ikke betaler riktig lønn og pensjon til arbeidsfolka sine og ikke har fagarbeidere eller lærlinger, som vinner. Derfor mener jeg at kommunene skal velge de med lærlinger, fagarbeidere og tariffavtale, og ikke minst ha ordninger slik at man i ettertid kan kontrollere at bedriftene etterlever de kriteriene som er satt.

Hvordan påvirker din yrkesbakgrunn ditt politiske engasjement?

-Jeg tror alle vi som kommer tidlig ut i arbeidslivet, som 16-17 åringer, ser verden med litt andre øyne enn de som studerer halve livet og ikke tar seg arbeid før man er ferdig studert. Samtidig så er det ikke å stikke under en stol at det påvirker deg å være dame i en så mannsdominert bransje, å være en minoritet. Og det tror jeg har påvirket mitt engasjement en hel del. Man lærer seg blant annet å kalle en spade for en spade, være på vakt for urettferdighet og diskriminering, og å snakke i klartekst når ting ikke er greit.

Hva gjør du når du skal slappe av?

-Sitter på verandaen i sola med podcast eller musikk. 

Her kan du lese flere intervju med EL og IT-medlemmer som stiller til valg

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Avvikende åpningstider i mars og april 2022
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.