IKT-konferanse om klima

- innholdet kan være utdatert

EL & IT Forbundets IKT-konferanse tar i år for seg temaene ”Grønn IT” og IKT-avtale og er et samarbeid mellom utvillingsavdelingen og forhandlingsavdelingen. Åpningsdagen i går var i sin helhet viet Grønn IT.  
– EL & IT Forbundet organiserer sektorer som ikke slipper ut så mye klimagasser, men som kan utvikle og installere produkter og styresystemer for å sørge for overvåking av energiforbruk, økt energieffektivisering og som bør gå foran i å vise hvordan en selv kan reduserer egne klimautslipp, sa Tove Johansen i sin åpningstale.
Naturen spares for to kilo CO2 per kilo IKT-utstyr som gjenvinnes sett i forhold til om vi bruker nye råvarer. Omtrent 25 prosent av strømforbruket i næringsbygg og en stadig økende andel av strømforbruket i den tusen hjem kommer fra IT-utstyr. Dette betyr at det er mye å spare klimaet for også innen denne sektoren.
– Innsatsen mot klimaforandringer krever stor omstilling for både bedrifter, organisasjoner og privatpersoner verden over. Omstillingen krever utvikling av ny teknologi, vilje til å ta denne i bruk og politiske vedtak for ytterligere å motivere for klimavennlige løsninger. For at ebdrifter skal klare en slik omstilling må de samarbeide med de ansattes organisasjoner. EL & IT Forbundet må ta et ansvar for å bidra til en slik omstilling, mener Tove Johansen.
EL & IT Forbundets landsmøte i 2011 vil vie en hel dag til klima. Blant annet ”grønn IT” vil settes på dagsorden.
På IKT-konferansen i går innledet Dennis Pamlin som er global politisk rådgiver for World Wildlife Fund (WWF) som har ledet eller vært involvert i en rekke ulike miljøprosjekt for multinasjonale selskaper og for regeringer rundt i verden.
Generalsekretæren i Norges naturvcernforbund, Jan Thomas Ødegård var den andre innlederen i går og snakker om hvordan Naturvernforbundet mener IKT kan bidra til å reduserer klimautslipp.
På agendaen i dag står jobben med å få til en landsomfattende tariffavtale for IKT-sektoren.