Gratulerer til fredsprisvinnerne

Publisert: 09.10.15

– innholdet kan være utdatert

Fire sentrale tunisiske organisasjoner har utgjort Kvartetten for nasjonal dialog: fagbevegelsen UGTT (Union Générale Tunisienne du Travail), arbeidsgiverorganisasjonen UTICA (Union Tunisienne de l’Industrie, du Commerce et de l’Artisanat), menneskerettsorganisasjonen LTDH (La Ligue Tunisienne pour la Défense des Droits de l’Homme) og den nasjonale advokatforeningen Ordre National des Avocats de Tunisie.

– Dette er en annerkjennelse av hvor viktig arbeidslivets parter er i demokratibygging og konfliktløsning, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

LO har over flere år jobbet tett med den tunisiske fagorganisasjonen UGTT, som har vært en viktig stemme i internasjonal fagbevegelse. Der har de høstet beundring og respekt for sitt engasjement for å skape en alternativ og fredelig politisk prosess da Tunisia sto på randen av borgerkrig.

Kunngjøringen fra den norske fredspriskomiteen

2011-revolusjonen

UGTT spilte en aktiv rolle både under 2011-revolusjonen og under den politisk turbulente overgangsperioden etter revolusjonen. Organisasjonen har også meklet mellom islamister og sekulære krefter i landet, og ikke minst bidratt til arbeidet med å få på plass en ny grunnlov i Tunisia.

Som et resultat av UGTTs aktive rolle under og etter revolusjonen har UGTT blitt utsatt for mange angrep, både på organisasjonens eiendom og medlemmer. Noen medlemmer av UGTTs nåværende ledelse står fortsatt som mål for terroraksjoner og trenger politibeskyttelse døgnet rundt.

Les mer om historien på LOs nettside.

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.