Ferie til folket – rabatter til EL og IT-medlemmer

Publisert: 11.05.18

– innholdet kan være utdatert

Retten til ferie og gode ferietilbud til medlemmene er viktig for fagbevegelsen.

LO skjønte tidlig at det var viktig med ferie- og fritidstilbud som ga alle arbeidstakere muligheten til rekreasjon. Rett til ferie ble første gang avtalt i en tariffavtale i industrien i 1915. Senere har retten blitt sterkere. I dag gir loven fire ukers ferie til alle, mens tariffavtalene sikrer den femte ferieuken og ekstra feriepenger.

Fagbevegelsen startet også tidlig med å tilby ferieturer til gode priser. Det begynte i 30-årene med buss- og togturer i regì av AOF. I 1939 ble Norsk Folkeferie stiftet, og det ble kjøpt inn telt som ble leid ut til medlemmene for en billig penge.

Rabatter gjennom LOfavør

I dag blomstrer aktiviteten som aldri før. Folkeferie har blitt til LOfavør, som tilbyr rabatter på leiebil, hoteller, ferier i utlandet og reiser med Hurtigruta. Det tilbys også flere kultur- og aktivitetstilbud. Dette kan du lese mer om på LOfavørs nettsider.

Retten til feriepenger

Du har krav på feriepenger uansett hvor mye, eller lite, du har tjent. Om du er tilknyttet en tariffavtale gjennom medlemskap i en fagforening, skal du ha 12 prosent av lønnen i feriepenger. Hvis du ikke er organisert, og har bare fire uker ferie, skal feriepengene være 10,2 prosent av lønnen. Feriepengene skal komme i tillegg til lønnen.

Relevante artikler

1. januar 2023 kommer det vilkårsendringer på innboforsikringen din, som du bør få med deg.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.