Fanemarkeringer i Oslo og Trondheim

Publisert: 31.10.16

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet streiker mot KS Bedrift for å beholde hviletiden til beredskapsvaktene i energisektoren. Totalt er over 1000 medlemmer i EL og IT Forbundet i 73 selskaper tatt ut.

Oslo

Tid: Onsdag 2. november kl 15.00-15.30
Sted: Ved Kommunenes hus (Nationaltheatret stasjonsutgang i Ruseløkkveien)
Arrangør: EL og IT Forbundet, Fagforbundet og LO i Oslo

Appeller ved Gerd Kristiansen (leder av LO), Jan Olav Andersen (leder av EL og IT Forbundet), Mette Nord (leder av Fagforbundet) og Lizzie Ruud Thorkildsen (første nestleder i Delta).

Trondheim

Tid: Fredag 4. november kl 12,00
Sted: Trondheim Torg
Arrangør: Fagforbundet, EL og IT Forbundet og LO i Trondheim

Appeller ved Jan Olav Andersen (leder av EL og IT Forbundet), Kristian Tangen (Distriktssekretær i LO i Sør-Trøndelag), Kristin Sæther (Fagforbundet/LO i Trondheim) og Venke Heimdal (leder av EL og IT Distrikt Trøndelag).

Kort om streiken

Tar ti hviledager: KS Bedrift ønsker å redusere avspaseringsordningen for beredskapsvakter i energisektoren fra tre til to dager. Det betyr at de fleste, som har ti vakter i året på sju døgn i strekk, mister ti hviledager i året.

Vi ber om det andre allerede har: Etter sju døgn i strekk på jobb ønsker vi å beholde tre hviledager. Det tilsvarer det som ansatte i energiselskaper i NHO har i tariffavtalen. Fram til 2015 har arbeidsmiljøloven sikret de nødvendige hviledagene. Nå er den svekket, og sikrer bare to hviledager. Dermed trengs tariffesting. KS Bedrift ønsker å ligge på lovens minstestandard.

Vaktene blir tøffere og tøffere: Det blir mer ekstremvær, større vaktområder og mindre bemanning per vakt. Hele samfunnet er avhengig av strøm og forventet responstid er på null. Vaktbelastningen har ikke blitt lettere. Derfor er det totalt urimelig å frata vaktene hvile.

Samleside om streiken

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.